Analisi i comparació de pàgines web


Per a mi, una bona pàgina web és aquella que ofereix a l’usuari un entorn gràfic senzill, alhora que intuïtiu i dinàmic.Hi han molts exemples de bones pàgines web. Jo només en citaré dues: www.bioshock2game.com i www.assassinscreed.com. Ambdues són molt bons exemples, però considero la primera com la millor. A l’entrar ja ofereix un enregistrament de la teva edat i els riscos que hi ha al entrar al contingut de la pàgina. Així, podem estar segurs del que volem i no volem veure, a més de servir de senzilla protecció contra menors d’edat. A continuació una estètica barra de carga ens informa del progrés de la càrrega de la pàgina, que sol ser curt. La pàgina en sí es visualment preciosa i totalment dinàmica, amb un treballat muntatge en 3D i una integració la interfaç de la web, excloent el típic menú, sent alhora intuïtiu. Al entrar, ja podrem accedir al apartat de vídeos, descàrregues i demés a través d’aquesta espècie de caseta de nines retro, encara que, pel qui ho prefereixin, té un menú un tant més normal a la vora dreta superior.

Un cas semblant és la segona pagina, que ofereix directament un interfaç directe i fàcil, després d’un vídeo propagandístic del producte que s’intenta veure, que ens porta sense més preàmbuls a la secció seleccionada, amb ajuts i explicacions de cada lloc.

De la mateixa manera que hi ha bones pàgines web, existeixen també les dolentes, aquelles a les que costa accedir, tarda molt en carregar-se o el disseny és no més que pèssim, el qual dona una sensació de desaprovació cap a l’usuari. Uns exemples de les característiques que no ha de tenir una pàgina web són tindre enllaços que donen errors 404 (la pàgina no existeix), no haver-hi informació sobre com contactar, formulari, correus o telèfons, el contingut de la pàgina que no canvia mai, URLs exageradament llargues, textos amb faltes, etc...

Un exemple seria www.spaceistheplace.ca, www.msy.com.au o www.lingscars.com. Les tres terribles degut a que tenen les característiques abans destacades i moltes més i pitjors.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada